Release Caminante

Vrijdag 18 december 2015 verscheen La Luna’s nieuwste cd Caminante. Dit album werd in De Groene kerk in Lambertschaag gepresenteerd. Daarmee startte tevens de gelijknamige concertreeks, die La Luna langs verschillende podia in Noord-Holland brengt.
Het album is online te bestellen via de La Luna shop.
cd-hoes-caminante

Caminante: nieuw album!
La Luna werkt momenteel aan een nieuw album: Caminante. Vernoemd naar het beroemde gedicht van Antonio Machado. Gedichten op muziek zetten is voor La Luna niet nieuw: op de cd Harmoniepark vertaalde de groep 10 gedichten naar muziek. Ook het op muziek gezette gedicht ‘Laatste Nacht’ van Theo Olthuis verschijnt op het nieuwe album. Daarnaast een La Luna-versie van de Beatles-song ‘Eleanor Rigby’ en een aantal eigen songs.
BG-caminanteFoto: Frits de Beer

Caminante: nieuwe tour
In het najaar trekt La Luna weer langs de Noordhollandse podia, dit keer met het programma Caminante. De titel is ontleend aan het tot het filosofische gedicht van Antonio Machado:

Wandelaar, je sporen

zijn de weg, en zij alleen;
wandelaar, er is geen weg,
de weg ontstaat in het gaan.
Gaandeweg ontstaat de weg,
en als je omkijkt
zie je de baan die nooit meer betreden zal worden.
Wandelaar, er is geen weg,
slechts een kielzog in de zee.

laluna-nhdkopieFoto: Frits de Beer

Dans une nuit
Vanaf december 2014 speelt La Luna wederom een korte concertreeks in Noord-Holland. Tijdens het programma ‘Dans Une Nuit’ put worldpop-groep La Luna uit haar rijke repertoire en brengt een meeslepend programma dat je thuisbrengt in een nacht vol romantiek, passie, mystiek en magie.

La Luna – muziek uit het hart. Van chanson tot fado, van jazz tot folk, van pop tot wereldmuziek. Met één verbindend element: pure hartstocht zonder grenzen.

foto-roodebioscoop-laluna-02Foto: Sitan van Sluis

Première van Harmoniepark
Op 8 november 2010 lanceerde La Luna in Theater de Vest te Alkmaar haar nieuwe programma Harmoniepark: een internationaal crossover-project tussen muziek, poëzie en beeldende kunst.
foto-roodebioscoop-laluna-03Foto: Marcel Fossen

Nieuwe CD Harmoniepark gelanceerd
Op dinsdag 26 oktober 2010 is La Luna’s vierde cd “Harmoniepark” gelanceerd. Kick van der Veer overhandigde de eerste drie exemplaren aan zangeres Helen Botman, dichter Alexis de Roode en beeldend kunstenares Mieke de Haan.
Bestel de cd
OMSLAG cdboekje_harmoniepark_def.indd

HP / De Tijd in de huiskamer
HP / De Tijd volgde La Luna tijdens een MAANdag en maakte een reportage. Bekijk een preview van het verslag op hun site: Muziek van de Maan
door Ruud Meijer (foto: Jan Boeve)

La Route Lilas is uit!
Op 19 maart ontving La Luna het eerste exemplaar van haar nieuwe cd La Route Lilas uit handen van cabaretier Erik van Muiswinkel. De cd completeert het drieluik dat La Luna inzette met de albums Hologram (2007) en Blue Rose (2008).

La Luna bewijst met dit derde album opnieuw dat de groep de kunst verstaat om uiteenlopende stijlen en talen met elkaar te verbinden. Daardoor draagt ieder lied op de cd onmiskenbaar het watermerk van La Luna. Van het Ierse Geis tot het Portugese Cançao do Mar en van het Italiaanse Vacanze Romane tot het Duitse Nebel.

Foto: Arjan Benning

La Luna draait door op de radio
Vanaf 1 september is La Luna elke maandag te beluisteren tijdens het radioprogramma ‘Familie Nederland’. Hierin besteedt Machgiel Bakker (Fonos / Beeld en Geluid) in de muziekrubriek ‘De Fonotheek’ aandacht aan ‘muziek van toen’, die door muziekgroep La Luna en hertaler Claus Brockhaus een frisse ‘doordraai’ kregen.
De Fonotheek – 18:00 tot 19:00 uur – RVU (radio 5)
Beluister hier ‘Een droom overdag’ (22 september 2008)

De Grote Doordraai - La Luna (Beeld en Geluid)

La Luna winnaar van Rabobank Cultuurprijs 2008
Donderdag 29 mei werd La Luna door de jury unaniem tot winaar van de Rabo Cultuurprijs uitgeroepen.

Ze gaan het prijzengeld, vijfduizend euro, gebruiken om een nieuw project mee te bekostigen. Het Alkmaarse muziekgezelschap La Luna, de winnaar van de Rabobank Cultuurprijs 2008 gaat het bedrag investeren in de kunst en dat is precies waar het allemaal voor bedoeld is.”

La Luna ontvangt de Rabobank Cultuurprijs 2008

 


“De band ‘reist’ ook langs tal van muzikale stijlen, waaronder fado, wereldmuziek en jazz.”

Noordhollands Dagblad

©2016 La Luna Music