La Luna Music

Muziekgroep La Luna bestaat uit bevlogen musici die een open oor delen, luisteren, zoeken, afstemmen…

Helen Botman – zang
Ton Nieuwenhuizen – bas
Rob Stoop – piano/accordeon
André van der Hoff – saxofoons/dwarsfluit

De muziek is een stijlmix van folk, jazz, pop en invloeden van wereldmuziek. De arrangementen en uitvoeringen dragen stuk voor stuk onmiskenbaar het watermerk van La Luna, vol passievolle energie en intieme gevoeligheid.

Sinds 2006 verzorgt La Luna intieme, akoestische thuisconcerten tijdens of rond volle en nieuwe maan, de zgn. MaanDagen. Deze succesvolle formule resulteerde in diverse festivaloptredens (o.a Parade) en lovende kritieken op de nationale radio.

La Luna ontving voor haar werk de Rabobank Cultuurprijs.

Albums
Hologram (maart 2007)
Blue Rose (maart 2008)
La Route Lilas (maart 2009)
Harmoniepark (oktober 2010)
Caminante (december 2015)

Muzikanten

Lees meer over de muzikanten

Helen Botman

helen_botman

Helen Botman – zang

Hèlen zingt met haar lijf, haar handen, haar hart en haar ziel. Haar presentatie is ontwapenend, theatraal en humoristisch.

“Zingen is voor mij een manier om contact te maken – met mezelf en de wereld om me heen. Via mijn stem geef ik expressie aan mijn binnenwereld. Ik vind het een voorrecht om op deze manier mensen te raken in hun hart.”

www.helenbotman.com

 

Ton Nieuwenhuizen

ton_nieuwenhuizen

Ton Nieuwenhuizen – bas

Ton staat bekend om zijn lyrische basspel waarmee hij sferische werelden kan oproepen. Daarnaast zorgt hij voor een vette soul-groove. Het album Caminante is opgenomen in zijn studio (Studio3).

Ton speelde onder andere met The Shooting Party, Mathilde Santing, Marcel de Groot, Ernie Watts en Jan Akkerman.

 

Rob Stoop

Rob Stoop – piano/accordeon

Een veelzijdig muzikant met een unieke eigen stijl: lyrisch, smaakvol, eigenzinnig, en met veel vormgevoel. Tevens is Rob thuis in veel uiteenlopende muzikale genres, waarin hij bij La Luna goed tot zijn recht komt.

“Het gevaar bestaat in zo’n variatie aan genres, dat het spel verbrokkeld en ‘stijlloos’ gaat klinken, maar ik probeer altijd aandacht te geven aan de authenticiteit van het genre en aan de geloofwaardigheid en herkenbaarheid van mezelf”…

www.robstoop.nl

André van der Hoff

andre_van_der_hoff

André van der Hoff – saxofoon/fluit

Dre weet met zijn spel een gevoel van weemoed en verlangen op te roepen. Dat verraadt het Russische bloed. Een lyrisch spel en een zwoele sound nemen je mee naar een andere wereld: je wordt op slag verliefd. Maar dan schudt hij je weer wakker met een energiek fluitspel of een slepende keltische whistle.

Andre speelde onder andere met Harry Sacksioni, NUHR, Henk Westbroek en The Shooting Party.

 

Meer...

andries_eleveld

Andries Eleveld – slagwerk

De oorspronkelijke bezetting van La Luna startte met Andries Eleveld als drummer. In 2010 droeg hij het stokje over aan David Bonsels. Sinds 2015 speelt La Luna met Giancarlo Romita.


“Het klinkende bewijs dat zelfs het onmogelijke mogelijk is.”

HP/De Tijd over La Luna’s MaanDagen

©2016 La Luna Music